top of page

Case: is automatisatie altijd de beste oplossing?

Automatisatie, automatisatie, automatisatie: soms lijkt het alsof enkel het automatiseren van ál je processen een zekere weg naar succes is. Maar is dat wel zo?


Ik spreek misschien tegen mijn winkel met mijn antwoord, maar ik denk niet dat we alles moeten gaan automatiseren. De keuze om het wel of niet te doen hangt af van het soort business dat je hebt, het aantal klanten dat je wil bedienen en hoe vaak je een bepaald proces moet doorlopen. Zo hielp ik trainer en coach Linske Brood met het opzetten van een online leerplatform, zónder overbodige automatiseringen.


Wel een leerplatform, geen automatische instroom

Linske contacteerde mij met de vraag om haar te helpen bij het opzetten van een online leerplatform. Naast haar coachings in de natuur heeft ze namelijk ook een online aanbod. Haar cursisten krijgen toegang tot audio, video en andere extra’s. De links naar dat materiaal enkel via mail delen, is niet handig voor haar óf haar cursisten. Er moest dus een centrale hub komen met al het materiaal.


Bij het opzetten van zo’n online leerplatform kan je héél ver gaan: automatische instroom, mailings, dripping, noem maar op. Het nadeel? Er kruipt natuurlijk wel wat tijd in om het allemaal goed te krijgen. En is dat wel nodig?


Shiny processen of échte hulp?

Omdat Linske maar een beperkt aantal cursisten aanneemt, besloten we de instroom niet te gaan automatiseren. De tijd die ze spendeert aan het aanmaken van nieuwe accounts weegt niet op tegen de kostprijs van die shiny processen die nodig zijn om het vanzelf te laten verlopen. Ze koos er wel voor om haar lesmateriaal op het leerplatform The Huddle te plaatsen. Leuke extra: hier kan ze achteraf ook nog een community aan toevoegen.


Ik hielp haar bij het opzetten van het leerplatform door:

  • video’s in te korten

  • video en audio op te laden op de juiste platformen

  • het materiaal in de juiste modules te structureren op The Huddle

Eens alles netjes op de juiste plek stond, maakte ik een video-rondleiding voor Linske. Zo kan ze zelf aan de slag met het platform en aanpassingen maken waar nodig.


Heb jij al die automatiseringen wel nodig?


Misschien twijfel je zelf ook of je meer moet gaan automatiseren in je business? Boek een call met me in en ik geef je mijn eerlijke mening.

Comments


bottom of page