top of page

Een membership op rolletjes, met de juiste automatisering

Een klant van mij lanceerde onlangs haar eerste membership-programma. Leden kunnen kiezen of ze instappen voor een maand of voor drie maanden, betalen en krijgen toegang tot het programma. Je kan je al voorstellen dat daar héél wat handmatig werk zou bij kunnen komen kijken.

 • links versturen

 • facturen opmaken

 • betalingen opvolgen

 • accounts aanmaken

 • mails versturen met vragenlijsten en extra motivatie

Niet bepaald wat je als ondernemer wil als je met iets tijdsintensiefs als een membership bezig bent. Mijn klant klopte dus aan met de vraag hoe ik haar kon helpen om dit hele proces zoveel mogelijk te automatiseren. Ik fiets je even door de automatiseringen die ik intussen voor haar heb opgezet.


Van inschrijving tot opvolging

 1. Ik zette een betaalpagina op waarbij deelnemers zich voor een maand of voor drie maanden kunnen inschrijven.

 2. Door een koppeling met The Huddle, het online platform, krijgen leden na betaling meteen toegang.

 3. Tegelijk wordt hun betaalde factuur verstuurd naar mijn klant.

 4. Het e-mailadres van de deelnemers wordt toegevoegd aan het juiste segment in Mailerlite. Hierdoor wordt ook een automatische welkomstmail verstuurd.

 5. Na de eerste mail ontvangen deelnemers nog verschillende opvolgmails die op verschillende momenten in hun traject zijn ingepland.

 6. Ze krijgen een vragenlijst toegestuurd die peilt naar hun progressie in het programma.

 7. Ze ontvangen ook een vragenlijst om te horen hoe mijn klant haar membership nog kan verbeteren.

Al deze taken hoeft mijn klant niet meer zelf uit te voeren tijdens haar membership. Zo kan ze zich focussen op het inhoudelijke deel ervan, én is haar membership schaalbaar. Meer deelnemers betekenen niet dat zij - of ik - er meer werk aan heeft. Handig toch?


Oh ja, ik zorgde er ook voor dat de werkboeken invulbaar zijn, en haar klanten niet alles hoeven af te drukken. Bespaart iedereen lekker nog wat papier!


Wil jij ook opschalen?


Dan zijn automatiseringen in je business onmisbaar. Al betekent dat niet dat ze eenvoudig in te stellen zijn.

Ik bekijk graag samen met jou hoe we met de juiste automatisering jouw workload serieus kunnen verminderen.Comments


bottom of page