top of page

Case: kan ik een klein takenpakket uitbesteden?

Bij uitbesteden denk je vaak aan verschillende uren werk per week of zelfs enkele dagen per maand die je uit handen heeft. Als je niet super veel administratie hebt, maar er wel elke maand tegenop kijkt, vraag je je misschien af: “kan ik het dan wel uitbesteden, als het maar een paar uurtjes werk is?”

Met die vraag kwam copywriter Trees van Op ne zondag - Content & Copy bij mij aankloppen.


Weinig werk, veel zorgen

Als dienstverlener met verschillende klanten die ze per uur, per project of via een langerlopend traject factureerde - afhankelijk van wat er overeengekomen was - had ze elke maand een paar uurtjes facturatiewerk. Op zich niet onoverkomelijk, maar het was het soort taak dat altijd uitgesteld werd. Zeker als ze moest kiezen tussen administratie of werken voor haar klanten.

Dat ze niet altijd kon factureren op het moment dat zij het wou, gaf haar stress. Twee weken later factureren is natuurlijk ook twee weken later je betaling ontvangen. “Administratie is nu ook niet meteen waar mijn hart ligt,” geeft Trees zelf toe.

Het is iets wat ze er als prille zelfstandige bijnam, met alle onzekerheden van dien. Doet ze het wel juist? Is ze geen belangrijke gegevens vergeten? En heeft ze wel iedereen een factuur gestuurd die er een moest krijgen?


Doe jezelf tijd én gemoedsrust cadeau

Door dat facturatiewerk uit te besteden, spaarde ze zichzelf een paar uur werk per maand uit. Had ze die paar uurtjes zelf kunnen doen? Zeker, maar het was Trees niet per se om de tijd te doen maar wel om de stress die erbij kwam kijken. Wanneer zou ze het uitvoeren? En zou ze het juist doen?

Een andere klant van me bevestigt dit. “Het duurt misschien niet lang,” zei ze, “maar het geeft me wel een veel beter gevoel. Ik moet mijn energie er niet aan geven en kan die steken in iets wat ik graag doe.”

Iedereen heeft wel een deel van haar takenpakket dat energie kost, zorgen geeft of dat ze er gewoon niet bij gepland krijgt. Zelfs al zijn dit maar een paar uurtjes, wees niet bang om dit uit te besteden. Door een VA onder de arm te nemen kan jij die paar uurtjes anders gebruiken: door content te maken, salescalls te doen of gewoon gezellig een koffietje te gaan drinken. Klinkt goed, toch?


Wil jij ook graag taken uitbesteden?

Ik help je graag. Zet je op mijn wachtlijst en misschien kunnen we binnenkort samenwerken!

Comments


bottom of page