top of page

Outsourcing, wat is het en wat zijn de voordelen?

Updated: Mar 2, 2021

Veel bedrijven doen tegenwoordig aan outsourcing. Het kan dan ook grote voordelen bieden voor jou en jouw bedrijf. Soms heb je het zo druk dat je niet alles gedaan krijgt? Door outsourcing krijg je terug meer tijd voor de zaken die je écht leuk vindt.

Wat is outsourcing nu juist?

Via outsourcing of uitbesteding ga je beroep doen op een derde partij voor het uitvoeren van diensten. Deze diensten zijn vaak ondersteunende activiteiten. Dit kan zowel door een groot bedrijf als een kmo gebeuren. Outsourcing biedt een perfecte oplossing aan bedrijven die willen groeien of aan het groeien zijn, maar geen grote investeringen kunnen of willen doen door een werknemer aan te nemen. Soms is er ook niet voldoende werk en gaat het maar om enkele uren per week.


Wat zijn de voordelen hiervan?

Er zijn verschillende voordelen aan dit systeem. Ik som ze graag hieronder even voor je op:


  1. Kostenbesparend: als je beroep doet op een freelancer, betaal je enkel de gepresteerde uren. Je moet niet instaan voor vakantiegeld, gewaarborgd loon, hospitalisatieverzekering... Als je alle kosten optelt die een vaste werknemer met zich meebrengt, zal je zien dat een freelancer aannemen goedkoper is.

  2. Tijdswinst: door bepaalde zaken uit te besteden, krijg jij meer tijd voor wat je écht graag doet. Wil jij eens een avond rustig tv kijken in plaats van nog met je administratie bezig te zijn? Ben jij liever bezig met het leiden van je bedrijf? You know what to do. Besteed uit wat je kan en creëer zo meer tijd voor de zaken die jij leuk vindt.

  3. Expertise: van sommige dingen heb je nu eenmaal geen kaas gegeten. Daarom laat je die zaken beter over aan een expert die weet wat hij/zij doet.

  4. Efficiëntere interne werking: door middel van outsourcing, hoef jij je enkel nog maar te focussen op jouw belangrijke taken. Hierdoor zullen jij en eventuele medewerkers ook efficiënter kunnen werken.

  5. Flexibiliteit: je kan via een freelancer enkel een bepaalde taak uitbesteden of voor een langere termijn samenwerken. Dit kan de ene week 8 uur zijn, de andere week 20 uur.


Ben jij nu overtuigd van het uitbesteden van bepaalde zaken in jouw bedrijf? Ben jij geen held in je administratie? Ik help je graag. Contacteer me vrijblijvend of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Comments


bottom of page