Als online ondernemer kan je bijna niet zonder een degelijke online leeromgeving. Voor cursussen, maar ook online trajecten of workshops: ze maken je werk een stuk makkelijker. Maar welke leeromgeving kies je? De voorbije jaren kwamen er heel wat nieuwe op de markt en de bestaande omgevingen ontwikkelen aan snel tempo nieuwe functies en koppelingen.
Er is niet één tool die er bovenuit springt. Elke tool heeft zijn voor- en nadelen. De tool die het beste bij jou past, hangt af van het soort cursussen dat je geeft, de andere tools die je gebruikt en hoe groot je publiek is.
Zo kan je Teachable enkel koppelen met Zapier (nodig voor tijdsbesparende automatisaties) als je de duurdere versie aankoopt. De dripping, die zorgt dat modules automatisch beschikbaar worden, is hier dan weer écht op punt.
The Huddle kan je heel gemakkelijk koppelen met Plug & Pay en heeft een goede community-component. Learndash kan enkel op een Wordpress-website worden geïnstalleerd, maar heeft als voordeel dat alles op één platform te vinden is.
Hieronder zet ik de voor- en nadelen van de bekendste tools voor jou op een rijtje:
Teachable
Enkel te koppelen met Zapier bij het duurdere abonnement
Goede dripping
Geen community functionaliteit
Mogelijkheid om video's en documenten rechtstreeks op te laden
The Huddle
Mogelijk om een community te bouwen
Heel gebruiksvriendelijk
Minder goede dripping functionaliteit
Je video's moeten worden opgeladen op een externe speler, zoals Youtube of Vimeo
Learndash
Plugin op jouw WordPress website
Als je een WordPress website hebt, heb je als voordeel dat je alles op 1 platform hebt
Kan je combineren met page builders zoals Elementor en Divi
Dripping mogelijk
De leeromgeving gevonden die bij je past, maar weet je niet wanneer je jouw video’s, pdf’s en audiofragmenten allemaal zult opladen? Of hoe je jouw klanten in het systeem krijgt? Stuur me een mailtje en we bekijken samen hoe ik jou verder kan helpen.
Comments